Kraamfeest

Kraamfeest

Tips Kraamfeest

Dit is echt een feest van deze tijd, iedereen heeft het druk en de sociale kring om één ieder is tegenwoordig veel groter dan vroeger. Om iedereen toch in de gelegenheid te stellen de ouders binnen een normale tijd na de bevalling te feliciteren, is het kraamfeest ontstaan. De kersverse ouders worden zo niet "geleefd" door het kraambezoek, ze hebben meer tijd om van hun baby te genieten.

Kraamfeest organiseren

Een kraamfeest is vooral populair bij mensen met een grote familie- en/of vriendenkring of bij mensen wier leven al druk genoeg is en die de overige tijd graag willen gebruiken om te genieten van hun bab y.De kersverse ouders organiseren dit feest zelf of laten het organiseren door een zaalhouder of een bedrijf gespecialiseerd in kraamfeesten. Overigens wordt dit vaak al allemaal geregeld tijdens de zwangerschap en worden de gasten uitgenodigd via het geboortekaartje. Meestal vindt dit feest plaats binnen drie maanden na de geboorte.Uiteraard mag de traditionele beschuit met muisjes niet ontbreken. Daarnaast kan men echter ook leuke cakecups serveren, en een lekker hapje en drankje.Tegenwoordig wordt er ook na het feest een geboortebedankje gegeven, in Belgie is dit al jaren traditie n.l. de doopsuikers.Je kan er ook voor kiezen het kraamfeest te geven op de dag van de doop van de baby, zo heb je alles in 1 keer.

Meer onderwerpen

Kraamfeest

Tips Kraamfeest

Alvoor je een kraamfeest organiseerd kijk hoeveel gasten je kunt ontvangen in je eigen huis, is dit in de zomer kan je natuurlijk je tuin erbij betrekken. Is het te klein ga dan op zoek naar een leuke toepassende locatie

 

Zelf kraamfeest organiseren

Kraamfeestbox

Kraamfeestwinkel

muisjes en Zo

 

Kraamfeest organisatie

De vrolijke taart

Kraamfeesten

Pink and blue

     

Kraam en geboorte kado

Kraammand 

Koningskindkadootjes

o kado